Leven

Iedereen wil graag genieten van het buitenleven, en van de natuur om zich heen. In een landelijke en groene provincie als Noord-Brabant willen we graag genieten van de ruimte en de natuur. We wonen daarom graag op het platteland.

Bij voorbeeld in een woonboerderij, of een comfortabele vrijstaande woning. Zulke woningen bieden immers volop mogelijkheden om heerlijk van de frisse buitenlucht te genieten en lekker in onze tuin of op ons terras te verblijven. Relaxed en gezellig samen zijn met familie en vrienden, bijvoorbeeld bij onze buitenkeuken of in onze comfortabele loungeset, of tijdens een heerlijke wandeling of fietstocht door het buitengebied, te midden van de prachtige bossen, weilanden en boerderijen. Zie www.brabant.nl voor meer informatie.

Natuurbehoud

Als we allemaal alleen maar van de natuur zouden genieten zonder dat we de natuur ook zouden beschermen, blijft er na een tijd alleen niet veel te genieten over. Daarom is het belangrijk om duurzaam te leven, rekening met de natuur te houden en ook de nodige maatregelen te nemen om ons milieu en de natuur te behouden. Het valt misschien niet zo op, maar de natuur heeft het zwaar, er gaat iedere dag nog steeds een stukje natuur verloren.

Brabants Groen

De website www.brabantsgroen.nl heeft als doel om de bewoners van de Provincie Noord-Brabant te motiveren om meer aan natuurbehoud te doen, om ze te informeren over de diverse mogelijkheden ter bescherming van ons milieu en om ze op de hoogte te stellen van de diverse acties die er ter bescherming van de natuur en ons milieu zijn opgezet. De overheid werkt samen met bedrijven tot behoud en bescherming van de natuur en het milieu.

Doelstellingen

De algemene doelstellingen van veel partijen kunnen we kort samenvatten:

  • De mensen bewust maken van de noodzaak om duurzamer te leven.
  • Overheden, bedrijven en particulieren motiveren om meer maatregelen op het gebied van duurzaamheid te nemen.
  • Mogelijkheden ter bescherming van het milieu en behoud van de natuur onder de aandacht brengen.